VIDEOS

Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο στο φούρνο ή στο τηγάνι (VIDEO)

Τα πιο εύκολα που υπάρχουν!

Οι παρασκευές με τυριά δεν τελειώνουν στην κουζίνα μου. Αυτοσχεδιασμοί, συνταγές που κάπου είδα, κάπου διάβασα, κάποιος μου είπε. Συνταγές παλιές και καινούριες, οικογενειακές και από φίλους, απλές και σύνθετες.  

Το τυρί είναι το ίσως το πιο αγαπημένο μου υλικό και δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου. Κι όπως έχω την τύχη να ζω σ’ ένα τόπο που αφθονούν πολλές και καλές ποικιλίες τυριών, μάλλον δεν θα πάψω ποτέ να πειραματίζομαι με τα τυριά και να φτιάχνω λογιώ λογιώ * τυροπιτάκια και μυζηθρόπιτες.

Ετούτα εδώ είναι πανεύκολα, και μπορούν να ετοιμαστούν σε ελάχιστο χρόνο. Δηλαδή αντί να βγάλεις με τη ρακή , με το χυμό ή με τον καφέ σκέτο τυρί και ψωμί, παρουσιάζεις σε 5-10 λεπτά μια πιατέλα με τυροπιτάκια τηγανητά που γίνονται ανάρπαστα!

Κι αν έχεις και παραπάνω χρόνο –όχι πολύ, κανένα μισάωρο- ανάβεις το φούρνο με το που τα βάζεις μπροστά και έχεις  τα πιο εύκολα τυροπιτάκια του φούρνου!

*λογιώ λογιώ : πολλών ειδών

Υλικά:

Γίνονται 25-30 τυροπιτάκια

1 κεσεδάκι  200-220 ml γιαούρτι

1 αυγό

30 ml (2 κουταλιές της σούπας)  ελαιόλαδο

20gr (1 κουταλιά της σούπας)  βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

250gr φέτα (μπορεί να είναι και σε τρίμματα)

Περίπου 300gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (η ζύμη να μη κολλά στα χέρια αλλά να μην είναι σφικτή).

Ελάχιστο αλάτι (ανάλογα με τη φέτα)

Προαιρετικά, λίγη ρίγανη ή δυόσμο ή μαϊντανό

Αν τα τηγανίσουμε: Περίπου μισή κούπα (125ml)  ελαιόλαδο

Αν τα ψήσουμε στο φούρνο:  λίγο σουσάμι

Επί το έργον:

Το βίντεο πιστεύω ότι τα «λέει όλα», αλλά είμαι στη διάθεσή σας για διευκρινήσεις!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να μην χάνετε κανένα βίντεο της σελίδας μας!

Παρατηρήσεις:

  • Αντί αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2 κουταλάκια μπέικιν
  • Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε λίγο από το αλεύρι με τριμμένο ξερό πικάντικο τυρί.
  • Αν δεν έχουμε γιαούρτι το αντικαθιστούμε με200 ml γάλα και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Τότε μπορεί να μεταβληθεί λίγο η ποσότητα του αλευριού.

Καλό μήνα!

 
Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Καλά να είστε, καλά να περνάτε!

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!

Σχετικές συνταγές

Διάφορες συνταγές