Μενού εβδομάδας

Μενού 32: Από 9-8-2020 ως 15-8-2020

Διανύοντας το πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων (για πολλούς το δυσκολότερο της ζωής τους), φτάσαμε στα μέσα Αυγούστου. Δύσκολα τα πανηγύρια φέτος, τουλάχιστον ας μας τα θυμίζουν μαγειρέματα, φαγητά και γλυκά πιο φροντισμένα. Κι ας διατηρήσουμε την ελπίδα πως του χρόνου τέτοιες μέρες θα έχουμε την ευκαιρία και για αγκαλιές με αγαπημένα πρόσωπα…

Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές

Κυριακή 9-8-2020

Αρνάκι με λαχανικά στη γάστρα

ή Σουπιές στιφάδο

Δευτέρα 10-8-2020

Μελιτζανοπίλαφο

Τρίτη  11-8-2020

Κοτόπουλο με μπάμιες

ή Φασολάκια λαδερά

Τετάρτη 12-8-2020

Ρεβίθια (κρατάμε λίγα για ρεβιθοκεφτέδες!)

Πέμπτη 13-8-2020

Μακαρονάδα με κιμά κλασική

ή με κιμά χταποδιού!

Παρασκευή 14-8-2020

Ρεβιθοκεφτέδες νηστίσιμοι στο φούρνο

Σάββατο  15-8-2020

Ψητό στο φούρνο με πατάτες

Σαλάτες

Βλίτα βραστά με καραμελωμένα ντοματίνια

Ωμά κολοκυθάκια μαριναρισμένα

Χωριάτικη με γλιστρίδα

Τζατζίκι

Συνοδευτικά-συμπληρώματα-λιχουδιές

Τυροπιτάκια με εκλεκτό φύλλο

Κεφτέδες με βλίτα

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Τάρτα μελιτζάνας με τυριά

Γλυκά-επιδόρπια-βουτήματα

Γλυκό ψυγείου με cream crackers

Αμυγδαλωτά μπισκότα του Δεκαπενταύγουστου

Στριφτή τάρτα φρούτου

Παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή

Δείτε και μια συνολική 15αυγουστιάτικη πρόταση

Αν και έχουν αρκετές συνταγές προστεθεί στο site  από την δημοσίευσή της, δεν παύει να εμπλουτίζει τις ιδέες μας!

Καλά να είστε, καλά να περνάτε, όλο καλύτερα γίνεται στις δοσμένες συνθήκες!

Βρείτε μας:

Facebook

Instagram

Youtube

Pinterest

Βαγγελιώ Κασσαπάκη

Μαθηματικός, πτυχιούχος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Ε.Α.Π. (Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό) με σεμινάρια και επιμορφώσεις στην "Κρητική Διατροφή" και στην τρέχουσα φάση καταρτιζόμενη στο πρόγραμμα "Γαστρονομικός Τουρισμός και Διεθνής Γαστρονομία" του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Μαγείρισσα με μεράκι και περιέργεια για τα παλιά και τα καινούρια εδέσματα, τα παλιά και τα καινούρια προϊόντα και υλικά που παράγει η Κρήτη αλλά και όλος ο κόσμος. Κυρίως και πάνω από όλα, μητέρα και γιαγιά υπέροχων παιδιών και εγγονιών που ευτυχώς έχουν μάθει να εκτιμούν την καλή κουζίνα και τις σωστές πρώτες ύλες! Το site ξεκίνησε ως blog αλλά η αποδοχή σας και η αγάπη σας οδήγησε στη μετεξέλιξή του σ’ αυτό που είναι τώρα, με τη συνδρομή και την υποστήριξη του γιου και συνεργάτη της. Εδώ θα βρείτε συνταγές από την παραδοσιακή και την σύγχρονη κρητική κουζίνα, φτιαγμένες με αγάπη και σημασία στη λεπτομέρεια. Επειδή όμως η γαστρονομία είναι και στοιχείο πολιτισμού κάθε εποχής και κοινωνίας, οι συνταγές εδώ δένονται με μνήμες, με λαογραφικά στοιχεία, με διατροφικές πληροφορίες, με μικρές έρευνες γύρω από τη δημιουργία τους, με στιγμιότυπα από τη ζωή της σύγχρονης και της παλιάς Κρήτης!